Udskriv

Efterlysning Skærvefabrik/Asfaltfabrik

Vi er i lokalarkivet ved at planlægge et aftenarangement om Trige Skærvefabrik/Trige Asfaltfabrik. Hvis du har foto, materiale eller en god historie fra skærvefabrikken/ asfaltfabrikken er vi meget interesseret i at høre fra dig. Send evt. til email: michaeltrigearkiv@ gmail.com, eller besøg os på arkivet i biblioteket, 1. og 3. torsdag i måneden kl.15.00-16.30.

Udskriv

UNDGÅ UBUDNE JULEGÆSTER

Sådan beskytter du dig bedst mod indbrud i den mørke tid

Julen står for døren, lysene tændes, og hyggen er i højsædet. Samtidig er netop juletiden højsæson for indbrudstyvene: Det er mørkt, og ude i hjemmene bugner interessante værdier for tyvene.

Selvom antallet af indbrud er dalet de seneste år, er det stadig én af de største kriminalitetstyper i Danmark. Hele 63% af danskerne bekymrer sig for at blive udsat for indbrud i ferien, viser en megafon-undersøgelse fra 2017. Derfor har TrygFonden og Realdania sammen med Bolius og Det Kriminalpræventive Råd lanceret Bo trygt. Bo trygt har til formål at nedsænke antallet af indbrud markant i Aarhus Kommune.  

De mest udsatte boliger for indbrud er enfamiliehuse. Her er det nemt for tyven at spotte, om der er liv i huset. Forbliver skraldespanden tom? Postkassen fyldt? Lysene slukket? Desuden kan tyven gennem husets vinduer finde ud af, om der er store værdigenstande, og tyven kan nemt tjekke, hvor god skalsikringen på huset er.  

Gode råd mod uvelkomne gæster

Heldigvis er der gode råd til, hvordan vi fortsat sikrer et dalene antal indbrud i Danmark.  

  • Bliv nabohjælper: Er man afsted på juleferie, er tyvens største frygt at støde på hjælpsomme naboer. Tyve bryder sig ikke om, at naboer holder øje med hinandens huse, og at der er mennesker på vejen, for så risikerer de at blive opdaget. Undersøgelser viser, at en systematiseret nabohjælp kan forhindre hvert femte af alle indbrud i et nabolag.

  • Skalsikring: Risikoen for indbrud er markant lavere, hvis man har sikret sig hus. Via Bo trygt kan man bestille et gratis indbrudstjek, hvor en lokal låsesmed kommer forbi og tjekker blandt andet husets vinduer, døre og låse.

Alt det, og meget mere, kan du læse om på Botrygt.dk, og dermed kan du minimere grunden til bekymring, når du tager på juleferie.

[Fakta]

Download nabohjælpsappen via nabohjælp.dk senest d. 31/12 og deltag i lodtrækningen om en nytårskurv til en værdi á 500 kroner. Nabohjælp udtrækker 10 vindere i begyndelsen af det nye år, og vinderne får direkte besked. Læs konkurrencebetingelser her.

Udskriv

STØT FORSKØNNELSEN AF TUNNELLEN

tunnelprojekt 8 2019

Udskriv

Generalforsamling Trige Søndergård

Den selvejende institution Trige Søndergård

Generalforsamling den 25. september 2019 kl. 19.00

I Fællesrådets lokaler på Trige Søndergård

 

                   Dagsorden

  1. Valg af dirigent

  2. Bestyrelsens beretning

  3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab

  4. Valg til bestyrelsen

  5. Behandling af indkomne forslag

  6. Eventuelt.

Forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen skal fremsendes til formand

Ole Andersen, Trige Møllevej 206 eller på mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest 15. sept.

 

Alle der er interesserede i at Søndergård forbliver på lokalområdets hænder efter 2019

Kan støtte bestyrelsen ved at møde op og deltage i debatten om, hvordan det kan lade

sig gøre.

 

Vel mødt

Bestyrelsen

Udskriv

Indbrud i Trige-nabohjælp

indbrud 7 2019